Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Organizacija

Opći odbor

Opći odbor, kojim predsjedava predsjednica ESB‑a Christine Lagarde, tijelo je ESRB‑a nadležno za odlučivanje. Raspravlja o aktualnim makrobonitetnim kretanjima i po potrebi objavljuje preporuke i upozorenja.

Opći odbor

Upravljački odbor

Upravljački odbor organizira sjednice Općeg odbora. Proučava analize koje podnose savjetodavna tijela ESRB‑a (Savjetodavni tehnički odbor i Savjetodavni znanstveni odbor) i raspravlja o pitanjima povezanim s makrobonitetnom politikom koja su na dnevnom redu ESRB‑a.

Upravljački odbor

Savjetodavni tehnički odbor

Savjetodavni tehnički odbor pruža savjete i pomoć u vezi s pitanjima koja su bitna za rad ESRB‑a.

Savjetodavni tehnički odbor

Savjetodavni znanstveni odbor

Savjetodavni znanstveni odbor provodi istraživanja koja služe za oblikovanje odluka o makrobonitetnoj politici koje donosi Opći odbor. Rezultati tih istraživanja redovito se objavljuju u izvješćima Savjetodavnog znanstvenog odbora. U djelokrugu Savjetodavnog znanstvenog odbora također je serija istraživačkih radova Working Paper Series i nagrada za istraživanja Ieke van den Burg Research Prize.

Savjetodavni znanstveni odbor

Tajništvo

Tajništvo je odgovorno za svakodnevno poslovanje ESRB‑a. Pruža administrativnu, analitičku i statističku potporu odborima ESRB‑a.

Tajništvo

Sve stranice u ovom odjeljku