Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Organisatie

Algemene Raad

De Algemene Raad waarvan Christine Lagarde, de president van de ECB, de voorzitter is, vormt het besluitvormend orgaan van het ESRB. De Raad bespreekt huidige macroprudentiële ontwikkelingen en doet, indien nodig, aanbevelingen of geeft waarschuwingen.

Algemene Raad

Stuurcomité

Het stuurcomité ondersteunt de organisatie van de vergaderingen van de Algemene Raad. Het stuurcomité beoordeelt de analyses van de adviesorganen van het ESRB (het technisch adviescomité en het wetenschappelijk adviescomité) en bespreekt de macroprudentiële beleidsagenda van het ESRB.

Stuurcomité

Technisch adviescomité

Het technisch adviescomité (ATC) geeft advies en ondersteuning bij zaken die van belang zijn voor de werkzaamheden van het ESRB.

Technisch adviescomité

Wetenschappelijk adviescomité

Het wetenschappelijk adviescomité (ASC) doet onderzoek ter ondersteuning van de macroprudentiële besluiten van de Algemene Raad. De bevindingen van het comité worden regelmatig gepubliceerd in de ASC Reports. Het wetenschappelijk adviescomité is tevens verantwoordelijk voor de Working Papers van het ESRB en de toekenning van de Ieke van den Burg-prijs.

Wetenschappelijk adviescomité

Secretariaat

Het secretariaat is verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van het ESRB. Het levert administratieve, analytische en statistische ondersteuning aan de comités van het ESRB.

Secretariaat

Alle pagina's in dit deel