Menu

Jogi keretrendszer

ERKT-rendelet

Megállapodás

Az Európai Bankhatóság, az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság, valamint az Európai Értékpapír-piaci Hatóság megállapodása (2011. november 25.) az ERKT Titkárságán konkrét bizalmassági eljárások kialakításáról a pénzügyi intézményekkel kapcsolatos információk, valamint az egyes hitelintézetek azonosítására alkalmas információk védelmére.

Határozatok

Az Európai Rendszerkockázati Testület (ERKT) a rá bízott feladatok ellátásához szükséges határozatokat hozhat, beleértve a szervezeti és irányelvi célú határozatokat. Ezekkel módosíthatók vagy hatályon kívül helyezhetők a régebben kiadott határozatok is. Az ERKT eseti alapon dönt arról, hogy valamely határozat nyilvánosságra hozandó-e.

Az ERKT/2020/3 határozat (amely az ERKT/2011/1 határozatot módosítja) és az ERKT/2011/2 határozat fekteti le az ERKT eljárási szabályzatának elfogadásáról, illetve az ERKT Tudományos Tanácsadó Bizottsága tagjainak kiválasztására, kijelölésére és pótlására irányadó eljárásokról és követelményekről szóló feltételrendszert.

Az ERKT ezenkívül kiadta az ERKT/2018/7, ERKT/2015/4, ERKT/2021/7 határozatokat (módosítva az ERKT/2015/4 határozatot), amelyek együttesen koordináló feltételrendszert alkotnak az ERKT és olyan illetékes hatóságok számára mint a felügyeleti és makroprudenciális hatóságok.