Varstvo podatkov

Politika varstva osebnih podatkov in zasebnosti elektronske pošte

ESRB spoštuje zasebnost uporabnikov. Zbrane osebne podatke zato obdeluje samo v spodaj opisane namene in jih ne posreduje tretjim osebam za namene trženja.

Vsi osebni podatki se obdelujejo v skladu z Uredbo (ES) št. 45/2001 ter pravili ECB o varnosti informacijske tehnologije in varovanju zaupnosti.

Uredba (ES) št. 45/2001

Katere podatke zbira ESRB na tem spletnem mestu?

Podatki, ki jih beležijo strežniki ESRB

Piškotki – piškotek je majhna datoteka s podatki, ki jih strežnik spletne strani pošlje brskalniku v vašem računalniku. Ta ob naslednjem obisku strežniku pove, da ste to stran nekoč že obiskali. Piškotki omogočajo ESRB, da shrani izbire uporabnikov ter spremlja splošne trende uporabe spletne strani.

Dnevnik – strežniki samodejno beležijo podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje vsakič, ko obiščete določeno stran. Ti strežniški dnevniki lahko vsebujejo podatke, kot so datum in čas obiska, vaš IP-naslov, vrsta in jezik brskalnika, velikost zaslona brskalnika ter eden ali več piškotkov, ki jih pošlje brskalnik. ESRB uporablja zbrane podatke samo za izdelavo statistike o uporabi te spletne strani na agregatni ravni.

Podatki, ki jih beležijo strežniki tretjih oseb

Google Analytics – za zbiranje statističnih podatkov o uporabi tega spletnega mesta uporablja ESRB storitev zunanjega ponudnika. Podatki iz dnevnikov, ki jih zberejo strežniki ESRB, se pošljejo tudi Googlovim strežnikom ter se uporabijo za pripravo agregatnih statističnih podatkov o številu obiskov brskalnika, vzorcih uporabe in iskanjih, ki jih uporabniki opravijo na spletni strani ESRB.

Google ima lastno politiko varstva zasebnosti. Tako sam potrjuje svojo skladnost z okvirom »Privacy Shield« (zasebnostni ščit), ki ga je v sodelovanju z Evropsko komisijo oblikovalo ministrstvo za trgovino ZDA, da bi izpolnilo evropski standard »ustreznosti« za varstvo zasebnosti.

Google Analytics
Googlova politika varstva zasebnosti
Privacy Shield certification

Uporabo piškotkov Google Analytics lahko zavrnete tako, da prenesete in namestite dodatek Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Osebni podatki, poslani prek spletne strani ali po elektronski pošti

Z ESRB lahko stopite v stik ne le po elektronski pošti, ki jo pošljete na naslove, prikazane na tej spletni strani, ampak tudi preko elektronskih storitev, kot je npr. spletni sistem ECB za zaposlovanje, pri katerih morate za izbrano storitev posredovati zahtevane osebne podatke.

Spletni sistem ECB za zaposlovanje

Kako ECB ščiti in varuje vaše podatke?

Ravnanje s podatki na tem spletnem mestu urejata sistem varstva osebnih podatkov in politika varstva zasebnosti e-pošte.

Pravna podlaga – politika varstva posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah in organih Unije temelji na Uredbi (ES) št. 45/2001. ESRB obdeluje osebne podatke v skladu s to uredbo.

Uradna oseba za varstvo podatkov – v ESRB ta oseba skrbi za to, da se določila Uredbe (ES) št. 45/2001 dejansko izvajajo, poleg tega pa upravljavcem podatkov svetuje glede izpolnjevanja njihovih obveznosti (glej člen 24 uredbe).

Evropski nadzornik za varstvo podatkov deluje kot neodvisen nadzorni organ za vse institucije in organe Unije (glej člene 41 do 45 Uredbe (ES) št. 45/2001).

Elektronske storitve – za vsako elektronsko storitev, ki jo izvaja ESRB, upravljavec podatkov določi namen, sredstva in način obdelave posredovanih osebnih podatkov ter zagotovi spoštovanje politike varstva zasebnosti.

E-pošta – vaši osebni podatki se zbirajo samo v obsegu, ki je potreben za odgovor. Če vas zanima karkoli v zvezi z obdelavo elektronske pošte in z njo povezanih osebnih podatkov, lahko vprašanja o tem vključite v svoje sporočilo.

Zaposlovanje – podroben opis varstva podatkov na področju obdelave osebnih podatkov za namene zaposlovanja je objavljen v rubriki na spletnem mestu ECB, ki je namenjena zaposlovanju.

Evropski nadzornik za varstvo podatkov